Strávila jsem půl dne na internetu, abych zjistila, že ten jediný, pravý a nefalšovaný recept neexistuje, takže jsem si vybrala z několika receptů to, co se mi zdálo, že mi bude chutnat.
Omáčka:
- soudková rajčata
- rajský protlak
- vinný ocet
- třtinový cukr
- med
- sůl
- pepř
- chilli paprička
- olivový olej
- cibule
- česnek
- dijonská hořčice
- bobkový list
- skořice
- worcestrová omáčka
(schválně nepíšu kolik čeho, protože jsem ochutnávala a chuť ladila průběžně)
Maso:
- vepřové plecko (aspoň 1,5 kg kus, ať se při pečení nevysuší)
- sůl
- cukr
- hrubozrnná hořčice
- česnek
Do masa vmasíruju uvedené přísady, dám ho do trouby na 220°C zatáhnout, potom zabalím do alobalu a na 120°C pomalu peču asi 6-7 hodin.
Potom vytáhnu, rozbalím, sliju výpek a ještě nechám na 250°C chvíli udělat kůrčičku. Hotové maso nechám chvíli odpočinout a potom vidličkou natrhám (je jak dort, jde to samo) a smíchám s výpekem.
Než se maso upeče, připravím si omáčku. Na olivovém oleji osmažím cibuli, přidám česnek, nakrájená rajčata, protlak a za průběžného ochutnávání zbytek přísad. Nechám asi hodinu povařit do zhoustnutí a potom rozmixuju tyčovým mixérem.
Amíci to dlabou nejčastěji v housce na hamburger, ale mně se zdálo, že je k tomu moc „rohlíková“, tak jsem udělala pita placky. Naplnila masem, omáčkou a přidala nějakou zeleninu.


