Pesto ze zeleného česneku

Dělala, fotila a recept sepsala Ove

Dnes ráno jsem dloubala do zahrádky a konečně jsem se odhodlala vyrvat několik česneků, které rostly moc blízko vedle sebe. Palice to ještě nemá, ale zato hromadu zeleného. No přece to nevyhodím, když je to jediná věc, které se daří i při mojí péči. Tak jsem hledala nějaké recepty a kamarádka mi poradila pesto. A to jeho úplně nejjednodušší verzi.

Potřebujeme:

4 celé rostliny zeleného česneku (přibližně 120 gramů)

100 ml olivového oleje

15 g soli (já jsem dala mořskou)

Česnek pokrájíme, zalijeme olejem, osolíme a rozmixujeme tyčovým mixérem. A to je celé.

Prý se výborně hodí na pečenou zeleninu. Já jsem ho zatím použila jen na steak z tresky a bylo to výborné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *