Frgály

U nás se jim říká pecáky.

Těsto:
200 ml mléka
2 žloutky
100 g sádla
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
100 g cukru
1 lžička soli
vanilkový cukr
citronová kůra
 
Náplně:
tvaroh s cukrem a žloutkem + rozinky v rumu
švestková povidla s trochou rumu
hrušková povidla
posypka (máslo, cukr, hrubá mouka přiměřeně přiměřeně)
Na potření:
žloutek s trochou mléka
máslo s rumem
 
    Těsto hodím na 10 minut umíchat do robota a pak nechám 1,5 hod kynout. Rozdělím na 4 díly, z každého uválím kulatou placku, potřu náplní, okraje potřu žloutkem s mlékem, posypu posypkou. Nechám asi 1/2 hod kynout a potom peču na 200°C 15 minut. Ještě horký koláč pocákám rozpuštěným máslem s rumem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *