Španělský ptáček naruby

Tohle mě napadlo uvařit, když jsem v obchodě jela s vozíkem kolem chlaďáku s hotovými jídly. Měli to tam zatavené na tácku, s obrázkem v cukrlátkových barvách vyvedeným. No prostě něco pro mě, co má problém toho ptáčka úhledně zamotat.

  • hovězí kýta
  • párek
  • vajíčko natvrdo
  • kyselý okurek
  • špek
  • hořčice
  • cibule
  • sádlo
  • sůl, pepř
  • mouka na zahuštění šťávy

    Na cibulce opeču kostky masa, přihodím pokrájenou uzeninu, kostky špeku, okurek, podleju, osolím, opepřím, přidám lžíci hořčice a dusím do poloměkka. Pak dám na kostky nakrájené vajíčko a dodělám. (možná se tam to vajco dá dát hned na začátku, ale tím, že to není zamotané jsem měla strach, ať se to úplně nerozvaří). Trochu zahustím moukou a k tomu rýže.

    Naruby je pro to špatný název, spíš bych použila „předžvýkaný španělský ptáček“, ale je mi jasné, že tácek s tímhle názvem by v tom chlaďáku asi ležel navěky. :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *