Tohle mě napadlo uvařit, když jsem v obchodě jela s vozíkem kolem chlaďáku s hotovými jídly. Měli to tam zatavené na tácku, s obrázkem v cukrlátkových barvách vyvedeným. No prostě něco pro mě, co má problém toho ptáčka úhledně zamotat.
- hovězí kýta
- párek
- vajíčko natvrdo
- kyselý okurek
- špek
- hořčice
- cibule
- sádlo
- sůl, pepř
- mouka na zahuštění šťávy
Na cibulce opeču kostky masa, přihodím pokrájenou uzeninu, kostky špeku, okurek, podleju, osolím, opepřím, přidám lžíci hořčice a dusím do poloměkka. Pak dám na kostky nakrájené vajíčko a dodělám. (možná se tam to vajco dá dát hned na začátku, ale tím, že to není zamotané jsem měla strach, ať se to úplně nerozvaří). Trochu zahustím moukou a k tomu rýže.
Naruby je pro to špatný název, spíš bych použila „předžvýkaný španělský ptáček“, ale je mi jasné, že tácek s tímhle názvem by v tom chlaďáku asi ležel navěky. :))