Trenčanský párek s fazolí

 

  „Trenčanský párok s bielou fazuľou“, pamatujete si tu konzervu za totáče? Bylo to levný, dobrý a vláčeli jsme to s sebou na každý vandr. Dnes to stojí 50,- Kč malá konzervička a už to není ono 🙁

fazole
cibule
olej
rajský protlak
paprika
sůl, pepř, ocet, cukr
případně trocha mouky na zahuštění
tenké párky

 
    Předem namočené fazole si uvařím v tlakáči, mezi tím si na cibulce podusím papriku, zaliju protlakem, osolím, opepřím, přidám fazole, ochutím octem a cukrem, můžu i zahustit. Na konec už jenom dám prohřát párek. K tomu čerstvý chleba.
    Ale stejně to nechutná jako tenkrát, když to deset lidí se spálenou hubou lovilo ohnutou lžící z jednoho kotlíku 🙂

 

trenčanský párek s fazolí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *