Švestkové a jablíčkové buchty

Těsto:

500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 vajíčko
50 g sádla
50 g cukru
1/2 kostky kvasnic
špetka soli
citronová kůra

Náplň:
jablka, švestky
cukr, skořice, rozinky
sádlo na vymazání pekáče a potření buchet
 
    Vše šupnu do robota, nechám asi 10 minut umíchat a potom cca 1,5 hod v teple kynout (těstem párkrát pohnu).
    Z vykynutého těsta lžící vykrajuju kousky, do nich zabalím švestku (bez pecky) se lžičkou cukru a nebo kousek jablka s cukrem, skořicí a pár rozinkami. Zabalím, švem dolů dám do sádlem vymazaného pekáče a sádlem pomastím i celou buchtičku. Nechám ještě 1/2 hodiny pod utěrkou kynout a potom peču tak 20 minut na 200°C.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *