Červené zelí s jablky

K červenému zelí jsem přišla jak slepý k houslím, objednala jsem si farmářskou bedýnku s kapustou, ale omylem mi dali zelí. Jako omluvu mi zelinář přihodil tunu hlívy a žampionů, takže se vlastně nezlobím. Mám ho zafixované, že k němu patří kachna nebo husa, ale v mrazáku je jenom vepřové a svoje ochočený indický běžce kvůli hlávce zelí neobětuju.

  • hlávka červeného zelí
  • cibule
  • sádlo
  • 2 jablka
  • 100 ml červeného vína
  • hrst rozinek
  • kmín, pepř, anýz
  • cukr, sůl ocet
  • syrová strouhaná brambora na zahuštění

Na sádle zesklovatím cibuli, přidám pokrájené zelí, osolím, opepřím, přidám kmín a pár zrníček anýzu, podliju a dusím do poloměkka. Potom přidám nastrouhané jablko, rozinky, podleju vínem, zahustím strouhanou bramborou a nechám ještě povařit. Dochutím octem a cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *