Uherský guláš

Recept s tímhle názvem jsem objevila jako reklamu na masokombinát vyrábějící uherskou klobásu.

  • hovězí maso (já dala kližku)
  • sádlo
  • cibule
  • uherská klobása
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • česnek
  • majoránka
  • bílé víno
  • mouka
  • kysaná smetana

    Na sádle zpěním cibulku, přidám kolečka klobásy, chvíli smažím, pak přidám kostky masa, nechám ho opéct. Podleju, osolím, opepřím, okmínuju a dusím do měkka. Když je voda téměř vyvařená, přidám sladkou papriku, znovu podleju vodou a ještě vínem, nechám chvíli provařit. Dochutím česnekem, majoránkou a pálivou paprikou. Ve smetaně rozmíchám lžíci mouky a guláš zahustím.

    K tomu chleba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *