Recept s tímhle názvem jsem objevila jako reklamu na masokombinát vyrábějící uherskou klobásu.
- hovězí maso (já dala kližku)
- sádlo
- cibule
- uherská klobása
- sůl
- pepř
- kmín
- sladká paprika
- pálivá paprika
- česnek
- majoránka
- bílé víno
- mouka
- kysaná smetana
Na sádle zpěním cibulku, přidám kolečka klobásy, chvíli smažím, pak přidám kostky masa, nechám ho opéct. Podleju, osolím, opepřím, okmínuju a dusím do měkka. Když je voda téměř vyvařená, přidám sladkou papriku, znovu podleju vodou a ještě vínem, nechám chvíli provařit. Dochutím česnekem, majoránkou a pálivou paprikou. Ve smetaně rozmíchám lžíci mouky a guláš zahustím.
K tomu chleba.