Bílkový koláč

Zůstaly mi bílky, tak jsem přemýšlela co s nimi a vymyslela toto:

Těsto:
3 bílky
90 g cukru
80 g polohrubé mouky
30 g oleje
vanilkový cukr
lžička prášku do pečiva

Náplň:
300 ml mléka
vanilkový pudink
1 tvaroh
1 kysaná smetana
cukr dle chuti
jahodový kompot (nebo jiné ovoce)

Ušlehám bílky s cukrem, zamíchám zbytek surovin, naliju do formy (nemám koláčovou tak do dortové) a peču na 170°C asi 25 minut.
Mezi tím si uvařím pudink, zašlehám ho do tvarohu se zakysankou, osladím podle chuti. Vychladlý koláč pokapu šťávou z kompotu, namažu náplní a ozdobím ovocem. Posypala jsem to ještě myšíma hovínkama. Nechám v chladu ztuhnout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *