Lasagne s mletým masem a bešamelem

  • plátky lasagní (já si dělám domácí )
  • sýr

 

na masovou směs:

  • olej
  • cibule
  • mleté maso (já pomlela kousek plecka)
  • česnek
  • rajský protlak
  • sůl, pepř
  • čerstvá bazalka, oregano, tymián a saturejka
  • trocha mouky pokud je potřeba zahustit

 

na bešamel:

  • máslo
  • mouka
  • mléko
  • sůl
  • muškátový oříšek

 

Na oleji zpěním cibulku, přidám plátky česneku, na tom opeču mleté maso, trochu podleju, přidám rajský protlak, sůl a koření a podusím. Pokud je to moc tekuté zapráším troškou mouky.

Než se maso podusí udělám si bešamel, máslovou jíšku naředím mlékem, vymíchám ať nejsou hrudky, posolím a nastrouhám trošku muškátového oříšku.

Pak do vymazaného pekáče vrstvím: těsto, masovou směs, bešamel, posypu strouhaným sýrem, na to zase těsto…a tak furt dokola, končím masem, které  posypu sýrem. Peču v uzavřeném pekáči (aby se těsto „uvařilo“) asi hodinu na 200°C, potom odklopím a nechám ještě chvíli zapéct dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *