Škvarky

Propagátorka zdravé výživy vypadla na prodloužený víkend z domu, tak honem trochu toho cholesterolu.
    Psát jak se to dělá asi moc nemusím. Pokrájím, dám do hrnce a škvařím a míchám a škvařím a míchám až do úplného uškvařena.
    Jenom se mi v poslední době zdá, že ty prasata jsou čím dál hubenější. Sehnat vysoký pěkný syrový sádlo je umění, v obchodech mají jenom takový půl centimetru tenký anorexie…
   No a k tomu čerstvý chlebíček (na domácí nemám čas, tak aspoň dobrý z místní pekárny).

 

domácí škvarky

2 thoughts on “Škvarky

  1. Anorektický prasata, to je pěkný výraz. Taky si kupuju sádlo a škvařím doma. Jednou jsem v Globusu při koupi syrového sádla natrefila na pána a ten mě hned začal poučovat, jak správně škvařit sádlo. Vím, že tam přidával trošičku mléka kvůli škvarkům, aby měly hezčí vyzáž, tak jsem to tak udělala a byly opravdu takový růžovější a když jsem to chtěla udělat po druhé, tak jsem zapomněla v jaké fázi se tam to mléko dává a už to nebylo ono, tak jsem to přestala dělat, ale docela by mě zajímalo, jak to dělají lidi jinde. Ty to děláš jako já, ale to není to co jsem udělala podle toho pána a tak zase nic nevím. To mě navedli k napsání ty anorektický prasat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *