- houby
- sůl
Houby pokrájím, mírně osolím a podusím až se odpaří tekutina. Naplním do skleniček a zavařuju na 100°C 1 hodinu.
vaření, pečení, recepty
Protože provoz webu něco stojí. některé odkazy na naší webové stránce patří do systému provizní spolupráce (neboli affiliate links). To znamená, že pokud na takový link kliknete nebo si zboží přes odkaz objednáte, naše stránka může získat drobnou provizi. Pro vás cena nákupu zůstane stejná, ať už se k nákupu dostanete přes affiliate odkaz nebo jdete přímo na původní webovou stránku prodejce.
Copyright © 2024 Zas nevím co vařit
Taky je tak dělám, ale nedávám sůl. Když chci naložit houby, pokud zrovna rostou, na kyselo, tak do nich si napřed povařím cibuli nakrájenou na kroužky, ale jen tak trochu, aby byla taková v celku, ne blátovitá. To nechám vychladnout a druhý den nakládám povařené houby, ty si taky většinou povařím večer a smíchám s tou cibulí a lákem, já ho dělám normálně z deka a pak zavařuju a steriluju. Tyhle houby používám i na kyselo- polévku a je to bašta. Jestli tě vadí, že tě tady něco píšu, tak řekni, nebudu už psát. Už toho hodně pamatuju a tak se ráda podělím o zkušenosti, které mám zase já.