Sedlácká krkovice

Při úklidu špajzky jsem našla něco s názvem Sedlácká pečeně… pytlík s kořením a k tomu přibalený pečící sáček. Asi jsem to od někoho dostala (a pěkně dávno), protože si nepamatuju, že bych něco takového kupovala. No přece to nevyhodím, tak jsem to prubla.

  • plátky krkovice
  • směs koření Sedlácká pečeně

 

Postupovala jsem přísně metodicky dle přiloženého návodu: Maso jsem šupla do pytlíku, přidala koření, protřepala, zavřela pytlík takovou sponkou, udělala jehlou několik děr a na plechu šupla do trouby vyhřáté na 170°C na 70 minut.

A světe div se, fakt to funguje. Maso měkoučký, šťavnatý, pytlík neseškvařený. Jenom ta šťáva má takovou „vegetovitou“ chuť, jako sníst se to dá, ale už bych to jako polotovar nekoupila. Spíš mě zaujal ten pečící pytlík, když si do toho člověk namíchá koření a bylinky podle své chuti, mohlo by to být super. No asi mrknu po obchodech, kde to prodávají bez koření a trochu zaexperimentuju.

 


Sedlácká krkovice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *