Úžasné, skvělé, geniální…pokud někdo nejí česnek, má smůlu, protože já je peču pro každou návštěvu a všude kam jedu! Originální recept je z domácích pekáren
Já dělám:
- 450 ml mléka
- 100 ml oleje
- 750 g mouky (hladké nebo polohrubé)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 kostka droždí
Pekárnu nemám, tak mi místo ní těsto umíchá robot.
Nachystám si náplň: 150 g másla + sůl + 15 stroužků česneku (chce to český, ať to má grády!) Nepotírám zbytkem náplně jako v originále, ale jenom čistým máslem, mě se tam ten česnek připaloval.
Rozdělím vykynuté těsto na 4 díly, vyválím, dám 1/4 náplně, zabalím, přenesu na plech, potřu máslem a nakrájím na trojúhelníky (dobře se to dělá rádýlkem na pizzu).
Do dvou nohavic jsem přidala nivu nakrájenou na kousky, do dvou zbylých čabajku. Sypu sezamem a lněným semínkem, ať je „poznačeno“ která je sýrová a která masová.
Peču cca 30 min na 180°C. Pokud budete zkoušet, nelekněte se, ono to při pečení trochu plave v másle, ale nakonec se to vše vsákne do těsta a je to dobrota!
Supééér!