Česnekáče

Úžasné, skvělé, geniální…pokud někdo nejí česnek, má smůlu, protože já je peču pro každou návštěvu a všude kam jedu!    Originální recept je z domácích pekáren

Já dělám:

  • 450 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 750 g mouky (hladké nebo polohrubé)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 kostka droždí

    Pekárnu nemám, tak mi místo ní těsto umíchá robot.

    Nachystám si náplň: 150 g másla + sůl + 15 stroužků česneku  (chce to český, ať to má grády!) Nepotírám zbytkem náplně jako v originále, ale jenom čistým máslem, mě se tam ten česnek připaloval.

Rozdělím vykynuté těsto na 4 díly, vyválím, dám 1/4 náplně, zabalím, přenesu na plech, potřu máslem a nakrájím na trojúhelníky (dobře se to dělá rádýlkem na pizzu).

Do dvou nohavic jsem přidala nivu nakrájenou na kousky, do dvou zbylých čabajku. Sypu sezamem a lněným semínkem, ať je „poznačeno“ která je sýrová a která masová.

Peču cca 30 min na 180°C. Pokud budete zkoušet, nelekněte se, ono to při pečení trochu plave v másle, ale nakonec se to vše vsákne do těsta a je to dobrota!

1 thought on “Česnekáče

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *