Maso po belgicku

Recept běhal na Facebooku, mělo to nějaký cizinský název, ale je to prý belgická specialita, tak jsem to překřtila na „po belgicku“.

  • vepřové plecko
  • špek
  • cibule
  • cukr
  • olej
  • hladká mouka
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • hořčice
  • černé pivo
  • barevný pepř

    Na oleji v hrnci osmahnu kostky masa. Na pánvi vyškvařím špek, vyberu ho a přidám k masu, na vypečeném tuku ze špeku osmažím cibulku, zasypu lžící cukru a nechám zkaramelizovat. Pak přidám lžíci mouky a ještě chvíli smažím. Vše přidám k masu, osolím, opepřím dám tymián, bobkový list, podleju pivem a dusím doměkka. Až je maso hotové, přidám lžíci hořčice a ještě chvíli nechám provařit.

    Na talíři posypu drceným barevným pepřem. No a když jsme v Belgii, tak k tomu jedině hranolky. (ale šlo by to i s chlebem nebo klidně nebelgicky s knedlíkem).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *