Je prostě geniální! (ta paštika, ne já).
- půl kila kuřecích jater
- 250 g másla
- 30 ml šlehačky
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- tymián
- sůl
- pepř
Cca na čtvrtině másla nechám zesklovatět cibulku, přidám česnek na plátky, játra, pár snítek tymiánu a osmahnu dohněda (játra nesmí být krvavá). Rozmixuju (tyčový mixér to zvládnul v pohodě) s půlkou másla, smetanou, osolím, opepřím. Přendám do misky, uhladím povrch a zaliju rozpuštěnou zbylou čtvrtkou másla (všímáte si jak mi ta matematika a zlomky jdou?) a nechám v ledničce ztuhnout.
K tomu čerstvý (nejlépe domácí) chleba a večeře je hotová.
Paštika jde udělat i do skleniček a zavařit. Hodinu na 100°C a druhý den pro jistotu zopakovat.