Domácí játrová paštika

Je prostě geniální! (ta paštika, ne já).

  • půl kila kuřecích jater
  • 250 g másla
  • 30 ml šlehačky
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • tymián
  • sůl
  • pepř

    Cca na čtvrtině másla nechám zesklovatět cibulku, přidám česnek na plátky, játra, pár snítek tymiánu a osmahnu dohněda (játra nesmí být krvavá).  Rozmixuju (tyčový mixér to zvládnul v pohodě) s půlkou másla, smetanou, osolím, opepřím. Přendám do misky, uhladím povrch a zaliju rozpuštěnou zbylou čtvrtkou másla (všímáte si jak mi ta matematika a zlomky jdou?) a nechám v ledničce ztuhnout.

    K tomu čerstvý (nejlépe domácí) chleba a večeře je hotová.

Paštika jde udělat i do skleniček a zavařit. Hodinu na 100°C a druhý den pro jistotu zopakovat.

Domácí játrová paštika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *