Hamburská vepřová hýta

  • vepřová kýta
  • sádlo
  • slanina
  • šunka
  • sterilované okurky
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • mouka
  • kysaná smetana
  • bílé víno

    Maso posolím, prošpikuju slaninou, šunkou a okurkem, opeču na sádle. Vytáhnu z jrnce, na tuku osmažím cibuli, zeleninu a kolečka cutronu. Vrátím maso, přidám koření, šupnu do trouby a za občasného podlívání upeču doměkka. Potom maso opět vytáhnu, nechám odpařit vodu, přidám mouku a usmažím dohněda, rozředím vodou, nechám provařit. Pak omáčku propasíruju, přidám víno, smetanu a na kostičky nakrájenou vyškvařenou slaninu. K tomu domácí knedlík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *