Mátový sirup

Zkrotila jsem trochu mátový prales a pustila jsem se do výroby dalšího sirupu.

2 hrsti mátových lístků
2 l vody
2 kg cukru
1 balíček (40g) kyseliny citronové
 
    Svařím vodu s cukrem, nechám schládnout, přidám mátu a kyselinu a nechám minimálně 24 hod (i dýl) louhovat. Pak scedím (nejlíp přes plátýnko) do lahví.
    Pro jistotu to ještě zavařím (jsem srab) na 85° C 15 minut.
    Už to vidím, za dlouhých zimních večerů, koupím limetku, dám sirup a perlivou vodu, trochu ledu a brčko…zavřu oči a budu se představovat, že se válím na pláži někde v Karibiku a kolem defilují svalnatí mladíci v miniaturních plavečkách…. :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *