Nakládaný bůček

U sobotní polévky jsem slíbila recept na bůček…tak tady je, dnes jsme ho nakrojili k večeři.

Na vaření:

  • 1 kg bůčku bez kosti
  • sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek

Na naložení:

  • 10 stroužků česneku
  • pár lžiček vývaru
  • oblíbené koření (já dala grilovací směs zvanou Puszta a trošku jsem to přiostřila chilli)

 Bůček dám vařit do osolené vroucí vody s kořením a vaříme cca 1 hodinu. Nechám vychladnout a napatlu kašičkou z česneku a koření. Zabalím do alobalu, dám tak na hodinu do mrazáku ztuhnout a pak na cca 3-5 dní přestěhuju do ledničky. Nejlépe s výstražným nápisem „Nesahat, výbušnina!!“, ať ho nikdo nesežere předčasně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *