Vepřové na rozmarýnu a zeleném pepři

 Recept byl v televizi, jenom z jehněčího masa a to nemáme rádi.

  • vepřová krkovice
  • rozmarýn
  • nakládaný zelený pepř
  • česnek
  • sůl
  • olej
  • cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • Solamyl

    Pár snítek rozmarýnu, česnek, trochu oleje a lžičku pepře rozetřu v hmoždíři na kašičku, s tou napatlu osolené maso a nechám v lednici pár hodin (ideálně přes noc) rozležet. V kastrolu rozehřeju olej, maso ze všech stran opeču, vytáhnu ho, do kastrolu dám orestovat cibuli a nakrájenou zeleninu. Pak podleju, vrátím maso a v troubě na 200°C peču doměkka. Maso vytáhnu, šťávu propasíruju přes cedník, zahustím lžičkou Solamylu. K tomu jsme měli brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *