Krémeš

Něco pro velikonoční koledníky. Doufám, že přijdou už mírně pod vlivem, estetická stránka věci opět pokulhává (teda spíš silně šmatle).

lístkové těsto
2 vanilkové pudinky
700 ml mléka
6 lžic cukru
2 lžíce rumu
250 g másla
3 vajíčka
250 ml smetany ke šlehání
ztužovač šlehačky
rybízová marmeláda
vajíčko na potření

    Těsto rozválím na dva plechy, potřu vajíčkem a upeču na 220°C asi 7 minut. Nechám vychládnout a jeden plát (ten hezčí) nakrájím na čtverečky, jde to dobře rádýlkem na pizzu. Uvařím pudink, rozšlehám máslo s cukrem, žloutky a rumem a postupně do něho vychladlý pudink zašlehám, nakonec zamíchám do krému sníh z bílků. Ušlehám šlehačku se ztužovačem. Nepokrájený plát potřu marmeládou, na to pudinkový krém, pak šlehačku a nahoru naskládám nakrájené čtverečky. Nechám v chladu ztuhnout, ideálně přes noc. Potom pokrájím na jednotlivé porce a pocukruju.

 

krémeš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *