Kynutý štrůdl

Těsto:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
1 vejce
50 g sádla
50 g cukru
1/2 kostky droždí
1 vanilkový cukr
citronová kůra
špetka soli
 
Náplň:
jablka
cukr
skořice
strouhanka
ořechy
rozinky
 
vajíčko na potření
 
   Těsto umíchá robot, potom cca 1,5 hod kyne. Rozdělím na 2 půlky, z každé uválím placku, posypu strouhankou, postrouhanými jablky, pocukruju, poskořicuju, pohážu rozinky a ořechy. Smotám a na plechu s pečícím papírem nechám ještě cca 30 min kynout. Potom pomašluju rozšlehaným vajíčkem a na 200°C peču 25 minut.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *