Trhanec

Na Škaredou Středu se prý mají vařit škaredý jídla. No což o to, v mojem případě to není takový problém. Na dáma.cz doporučovali trhanec. Trošku jsem si ho přeupravila (ať si autor receptu trhne), zatím nejsem ve formě na nějaké šlehání sněhu a jiné psí kusy. Ale i tak chutnal.

Těsto:

  • 300 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • podle chuti cukr krystal
  • 3 lžíce rumu
  • špetka skořice

Ostatní:

  • 2 jablka
  • hrst rozinek
  • olej na smažení

 

    Udělám si těstíčko, pořádně promíchám. Oloupu jablko, nakrájím na plátky, na oleji je trochu osmažím, naliju na ně půl těsta, poházím polovinou rozinek a usmažím z obou stran (na malém plameni, ať se to propeče i uvnitř). Pak obracečkou roztrhám na trhanec a na talíři pocukruju. Totéž s druhou půlkou těsta a jablkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *