Čokoládové rohlíčky

Těsto:
200 ml mléka
2 vejce
6 lžic oleje
80 g cukru
500 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
citronová kůra
1/2 lžičky soli
1/2 kostky droždí
 
Náplň:
tabulka čokolády na vaření
 
Posypka:
máslo
mletý cukr
hrubá mouka  (všeho přiměřeně, přiměřeně)
vajíčko s trochou mléka na pomašlování
 
    Vše na těsto nahážu do robota, nechám 10 minut robit a pak cca 1,5 hod kynout (těstem párkrát pohnu). Pak rozdělím na 15 dílů, z kazdého vyválím podlouhlou placku, dám na ni podélně rozpůlený čtvereček čokolády (aby se dal rohlíček ohnout), zamotám a vytvaruju jako rohlík. Nechám na plechu s pečícím papírem asi 30 minut kynout, pak pomašluju, posypu posypkou a peču na 220°10 minut, potom troubu stáhnu ba 200°C a ještě asi 5 minut dopeču.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *