Ideální pro všechny (včetně mě) co mají rádi chuť dršťkové, ale ty žužly z kravského žaludku nemusí.
- hlíva ústřičná
- sádlo
- cibule
- hladká mouka
- sladká paprika
- česnek
- majoránka
- libeček
- sůl, pepř
Hlívu nakrájím na nudličky, orestuju na troše sádla, přisypu lžičku papriky, zamíchám, zaleju vodou, posolím, popepřím, dám kousek libečku a nechám vařit. Mezi tím si udělám hodně tmavou cibulovou zásmažku. Až jsou houby měkké, přidám zásmažku do polívky, nechám chvíli provařit, přidám česnek a majoránku a hotovo. K tomu čersvý rohlík a jsem schopná to snídat, obědvat, večeřet a ještě ochutnávat ke svačince!
PS: v létě jsem to zkoušela i z klobouků bedlí a bylo to taky super!