Dršťková polévka z hlívy

Ideální pro všechny (včetně mě) co mají rádi chuť dršťkové, ale ty žužly z kravského žaludku nemusí.

  • hlíva ústřičná
  • sádlo
  • cibule
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • česnek
  • majoránka
  • libeček
  • sůl, pepř

    Hlívu nakrájím na nudličky, orestuju na troše sádla, přisypu lžičku papriky, zamíchám, zaleju vodou, posolím, popepřím, dám kousek libečku a nechám vařit. Mezi tím si udělám hodně tmavou cibulovou zásmažku. Až jsou houby měkké, přidám zásmažku do polívky, nechám chvíli provařit, přidám česnek a majoránku a hotovo. K tomu čersvý rohlík a jsem schopná to snídat, obědvat, večeřet a ještě ochutnávat ke svačince!

PS: v létě jsem to zkoušela i z klobouků bedlí a bylo to taky super!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *