Kuřecí na žampionech

V ledničce zůstaly tři zapomenutý žampiony a mrazák vydal ze svýh útrob kuřecí řízek…tak co s tím?

  • kuřecí prsa
  • žampiony
  • olej
  • cibule
  • kysaná smetana
  • mouka na zahuštění
  • sůl pepř, mletý kmín
  • cukr, ocet

    Na cibulce jsem opekla kostky masa a plátky žampionů, posolila, popepřila, pokmínovala, podlila a nechala chvíli dusit. Potom jsem to zaklechtala trochou mouky s vodou, nechala provařit, přidala kysanou smetanu a dochutila octem a cukrem. K tomu knedlík. (Abyste si nemysleli, že jsem přespříliš pilná hospodyňka a běžně zadělávám v úterý večer po příchodu z práce na knedlíky, tak na sebe prásknu, že jsem měla zašitou knedlu od minule v mrazáku.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *