Pivní guláš

 Normální guláš, ale vylepšený pivem.

  • hovězí kližka
  • sádlo
  • cibule (hooodně!)
  • pivo
  • sůl, pepř
  • česnek
  • majoránka
  • mletý kmín
  • sladká paprika (Ježíšek nám přinesl pravou maďarskou)
  • feferonka
  • chleba na zahuštění

    Na sádle osmažím cibuli, přidám kostky masa, nechám opéct, posolím, popepřím, pokmínuju, dám feferonku, podliju pivem a dusím doměkka…

    Průběžně podlívám a ochutnávám pivo. (Koupila jsem maso zřejmě ze starýho velblouda, tak jsem mu musela pomoct v tlakáči). Když je maso měkké a tekutina téměř vydušená, přidám sladkou papriku a znovu podleju.

    Dochutím česnekem a majoránkou, nadrobím do guláše chlebovou střídku a nechám ji rozvařit.

K tomu jsme měli chleba.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *