Cuketa plněná mletým masem

Receptů na plněnou cuketu jsem na internetu našla milion, ale ve spoustě byl kopr, zázvor… prostě mi to tam nějak nepasovalo (možná je to dobrý a já jsem jenom srab na experimenty). Tak jsem to zkusila nějak „po svojem“, jediný požadavek co jsem měla byl, ať to není jako klasická sekaná (majoránka, česnek). Ochutnávala jsem, přiměřeně přiměřeně kořenila, a zase ochutnávala…pořád se mi to zdálo takové „bez chuti a zápachu“, tak jsem dala na špičku nože chilli pasty a jo, to je ono!

mladé cukety (já jsem měla kulaté, ale jde to i ze šišaté)
olej
česnek
sůl
Rozkrojím mladou cuketu, vydlabu vnitřek.
Náplň:
mleté vepřové maso
sůl, pepř, saturejka
vnitřek z cukety (pomelu s masem)
cibule
česnek
chilli pasta
olej
strouhaný sýr


Na oleji osmažím cibulku, přidám mleté maso a  vnitřek cukety, okořením a podusím dokud je v tom voda. (dá se i dozahustit moukou nebo strouhankou).
Vydlabanou cuketu posolím, potřu olejem a česnekem, naplním, naskládám do vymazaného pekáčku a cca 45 min peču na 200°C. Na posledních pár minut pečení posypu mletým sýrem a nechám zapéct dozlatova.
Já jsem jedla jenom tak s mrkvovým salátem, zbytku rodiny jsem k tomu uvařila pár brambor. No a manžel měl plněnou cuketu bez cukety, dala jsem mu směs zapéct do alobalové misky (k tomu že maso je už nastavený cuketou jsem se pochopitelně nepřiznala!)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *