Hrachovka

Kupuju celý zelený hrách a nemixuju, máme rádi, když v polívce „něco plave“.

hrách
sádlo nebo olej
cibule
mouka
česnek
majoránka, sůl, pepř, libeček
kousek másla
když není doma „zdravá výživa“, tak kousek slaniny nebo párek
 
    V tlakáči si uvařím hrách (cca 30 minut), udělám cibulovou zásmažku, na to uvařený hrách, doleju vodou, dochutím, nechám chvíli provařit, můžu zjemnit kouslem másla a hotovo.
    K tomu osmažený rohlík. Na ten mám vychytávku, „smažím“ ho v mikrovlnce. Dám na talíř nakrájený rohlík, na to kousky másla, dám cca na 30 sekund „vlnit“, promíchám, ať je máslo všude, zas 30 sekund zapnu a tak asi 3x dokola, až se mi to zdá křupavé a růžové. Ušetřím tak zašpiněnou pánvičku a nehoním rohlíky za sporákem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *