Majonéza a tatarka

Klasická:   
Vždycky jsem dělata takto:
osolené vejce do mixéru a po kapkách přidávat olej. Až majonéza zhoustne, tak lze ochutit na tatarku (pepř, cukr, citron, ocet, hořčice, cibule, kyselá okurka, feferonka…)

No a dnes jsem zkusila „novinku“  (aspoň pro mne). Poradila mi to internetová kamarádka.

Tatarka z mléka:
1 díl mléka, 2 díly oleje, osolit a mixovat.
Napřed jsem 10 minut  smutně koukala na šlehající se vodičku, ale pak jsem mrkla na internet a našla kde je zakopaný pes. Chce to vysoké otáčky, takže ponorný mixer nebo robot fakt „ohulit“.  Majonéza se nakonec povedla, ochutila jsem jako tu klasickou. Prý se dá to ochucení dát rovnou a mixovat vše naráz, ale to jsem nezkoušela, příště to prubnu a podám hlášení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *