- 200 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- máslo na smažení
Vše smíchám a metličkou vyšlehám těstíčko. Smažím v lívanečníku vymazaném máslem. A pak buď „po emericku“ javorový sirup a nebo co má kdo rád: marmeláda, šlehačka, tvaroh…
Livance milujem. Ted jsem narazila na celkem kvalitni recept na americke livance s kypricim praskem a vylepsuji je bud troskou kokosu nebo strouhany jablko a nase dvouleta dcera se muze utlouct. Dnes byly take livance. Tak priste vyzkousim kynuti v lednici a taky se chystam na livance z toustovace dle kucharky pro dceru. Dekuji Flo.
Díky, ten kokos vyzkouším. 🙂