Vepřový tokáň po pastevecku

Recept jsem kdysi viděla v nějakém časáku a od té doby občas vařím.


vepřová kýta
rajčata
papriky
cuketa (ta v receptu nebyla, ale vpašuju ji tam)
cibule
sádlo
kysaná smetana
mouka
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, sladká paprika


Na sádle zpěním cibuli, opeču na ní maso pokrájené na větší nudličky, osolím, opepřím, dám nové koření a bobkový list, na plátky nakrájenou papriku a rajčata (v receptu bylo rajčata oloupat, ale nám ty slupky nevadí) a postrouhanou cuketu, podleju a dusím do měkka. Pro barvu přidám lžičku sladké papriky, zahustím moukou a přidám smetanu. V originále se k tomu podávaly noky, ale vzhledem k tomu, že už byly tento týden halušky a to se mi zdá už „přenokováno“, tak jsme k tomu měli domácí dalamánky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *