Maso na sladkokyselo

Jedla jsem to u někoho na návštěvě a chutnalo, tak to občas spáchám i doma.
 
2 kuřecí řízky (nebo kousek vepřové kýty)
olej
cibule
rajský protlak
sůl, pepř, sladká paprika, cukr
Kunovjanka (nebo nějaká jiná podobná čalamáda)
mouka na zahuštění
 
    Maso nakrájím na kousky, osmahnu na cibulce, posolím, popepřím, šupnu na to čalamádu i s vodou, rajský protlak a nechám podusit. Ochutnám, když je to moc kyselé doladím cukrem. Dávám trošku sladké papriky kvůli barvě. Podle potřeby zahustím moukou.
K tomu rýže, hranolky nebo opékané brambory, šlo by to i jenom s pečivem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *