Fish and chips

Dlouho jsem hledala ten pravý a jediný recept, až jsem zjistila, že žádný „patentem chráněný“ neexistuje. Důležité je nadýchané těstíčko, bílá mořská ryba, tlusté hranolky, hrášek nebo hráškové pyré a tatarka a celé aby to bylo nechutně mastné. Angláni to ještě zalívají octem, to si úplně nedovedu chuťově představit (až skončí koronavirus, zaletím si to ochutnat v originále), tak jsem aspoň pokapala rybu citronem.

  • porce tresky
  • pivo
  • prášek do pečiva
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • brambory
  • olej na smažení
  • mražený hrášek
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • citron

Brambory oloupu, nakrájím na silnější hranolky, v míse smíchám s trochou oleje a na plechu s pečícím papírem peču na 220°C

Hrášek povařím v osolené vodě, scedím, přidám máslo a dochutím pepřem a rozmixuju ponorným mixérem na pyré.

Rozmrazenou tresku osuším, posolím, popepřím, obalím v hladké mouce. Z piva, mouky a prášku do pečiva udělám těstíčko (musí být hodně studené, aby co nejvíc naskočilo), namočím v něm rybu a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje osmažím dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *