Guláš z remosky

Opět nemůžu podnikat a sedím nuceně doma. Takže v poledne místo obrážení asijských bister a meníček v hospodách je potřeba si něco uvařit. Pokud možno tak, aby to nedalo práci a mohla jsem karanténou získaný čas využít k tomu, co normálně nestíhám, na baráku je práce pořád dost.

Tak jsem po dlooouhé době oprášila předpotopní remosku. Je to neuničitelný stroj. Mimochodem, vůbec jsem netušila, že se stále (ve značně zmodernizované verzi) vyrábí.

  • lžíce sádla
  • půl kila plecka
  • půl kila cibule
  • sůl
  • pepř
  • strouhaná syrová brambora
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • mletý kmán
  • česnek
  • majoránka

Cibuli nakrájím nadrobno, maso na kostky, spolu se sádlem dám do remosky, osolím, opepřím, okmínuju, podleju, zapnu remosku a za občasné kontroly a podlévání dusím maso doměkka. Hotový guláš ochutím paprikou, majoránkou a česnekem, přidám strouhanou bramboru a ještě chvíli nechám péct, až se brambora rozvaří a zahustí šťávu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *