Pavlova

Vloudily se dvě základní chyby, sníh mi (nevím proč) zřídnul, takže jsem pekla v dortové formě, na „funkci živočicháře“ to nemělo vliv, jenom nemá pavlova ty zvlněný baletní sukýnky. A chyba č. 2, chtěla jsem na ni dát ostružiny, ale venku je taková vichřice, že se do lesa fakt bojím. Hroznové víno (jediné vhodné ovoce, co doma bylo) sice nevypadá tak hezky, ale chuťově je tam vynikající.

  • 6 bílků
  • 300 g pískového cukru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • vanilka
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • šlehačka
  • ovoce na ozdobení

Z bílků vyšlehám sníh, po částech zašlehám cukr a šlehám dokud směs úplně nezbělá a cukr se nerozpustí, přidám ocet, vanilku a škrob.

Potom se má vyklopit na plech do tvaru dortu a nadělat na okrajích vlnky, já ji dala do dortové formy s pečícím papírem.

Dám do trouby vyhřáté na 150°C, nechám 15 minut, potom troubu stáhnu na 120°C a ještě hodinu a půl peču, troubu vypnu a nechám v ní dort vychladnout. Celou dobu pečení a chladnutí troubu neotvírat!

Hotový dort potřu ušlehanou šlehačkou a ozdobím ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *