Kuře à la kachna a kedlubnové zelí

Vařila, fotila a sepsala Ove.

Posbírala jsem na zahradě poslední kedlubny, které začaly už trošku dřevnatět, a řešila jsem, co s nimi. Takže nakonec z toho vzniklo zelí bez zelí a kachna bez kachny.

Kedlubnové zelí:

4 kedlubny

Cibule

Sádlo

Ocet

Sůl

Kmín

Cukr

Hladká mouka

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na sádle si zpěníme cibulku a zasypeme asi lžící cukru a lžící mouky. Přidáme kedlubny, okořeníme a necháme dusit.

Na závěr dochutíme octem. Já jsem použila bílý vinný.

Kuřecí stehna à la kachna:

Kuřecí stehna

Cibule

Sádlo

Sůl

Pepř

Kmín

Hruška (volitelné)

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, dáme do pekáčku s nakrájenou cibulí a kousky sádla a zasypeme kmínem. Přidala jsem pro zajímavější chuť ještě plátky hrušky, ale být tam nemusí. Pečeme na 200° asi 20 minut z obou stran, při otáčení mírně podlijeme. Na konci troubu zesílíme na 250° a dopečeme pár minut kůži do křupava.

Já jsem jako přílohu vytáhla z mrazáku houskový knedlík, ale super by to určitě bylo i s bramborovým.

Tento recept se dá skvěle připravit i v remosce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *