Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou

Strávila jsem půl dne na internetu, abych zjistila, že ten jediný, pravý a nefalšovaný recept neexistuje, takže jsem si vybrala z několika receptů to, co se mi zdálo, že mi bude chutnat.

Omáčka:

  • soudková rajčata
  • rajský protlak
  • vinný ocet
  • třtinový cukr
  • med
  • sůl
  • pepř
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • dijonská hořčice
  • bobkový list
  • skořice
  • worcestrová omáčka

(schválně nepíšu kolik čeho, protože jsem ochutnávala a chuť ladila průběžně)

Maso:

  • vepřové plecko (aspoň 1,5 kg kus, ať se při pečení nevysuší)
  • sůl
  • cukr
  • hrubozrnná hořčice
  • česnek

Do masa vmasíruju uvedené přísady, dám ho do trouby na 220°C zatáhnout, potom zabalím do alobalu a na 120°C pomalu peču asi 6-7 hodin.

Potom vytáhnu, rozbalím, sliju výpek a ještě nechám na 250°C chvíli udělat kůrčičku. Hotové maso nechám chvíli odpočinout a potom vidličkou natrhám (je jak dort, jde to samo) a smíchám s výpekem.

Než se maso upeče, připravím si omáčku. Na olivovém oleji osmažím cibuli, přidám česnek, nakrájená rajčata, protlak a za průběžného ochutnávání zbytek přísad. Nechám asi hodinu povařit do zhoustnutí a potom rozmixuju tyčovým mixérem.

Amíci to dlabou nejčastěji v housce na hamburger, ale mně se zdálo, že je k tomu moc „rohlíková“, tak jsem udělala pita placky. Naplnila masem, omáčkou a přidala nějakou zeleninu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *