Pečená treska s celerovými hranolky

Vařila, sepsala a fotila Ove

Naše domácí teď drží dietu a tak neustále zobe nějakou zeleninu. Nedávno mi dávala ochutnat celerové hranolky, a ačkoli jsem vůči nim měla trochu předsudky, dost mi zachutnaly. Tak jsem se dnes rozhodla udělat si trochu zdravější oběd.

Celerové hranolky:

1 celá celerová bulva

Mletá paprika

Pepř

Sůl

Olivový olej

Treska:

Steak z tresky tmavé

Olivový olej

Pepř

sůl

Celeru ukrojíme oba konce a rozporcujeme ho asi na 1 centimetr široké plátky. Ty pak rozkrájíme na hranolky. Dáme je asi na 2 minuty zprudka povařit do hrnce s vodou. Scedíme, zakapeme olejem, zasypeme kořením (bez soli) a prohodíme, aby byly všechny hranolky obalené. Pečeme na 200° asi 20 minut. Solíme až po dopečení.

Tresku si pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme k hranolkům na plech na posledních zhruba 10 minut (záleží na výšce masa, na filety stačí zhruba polovina času).

Hotovou rybu jsem přelila pestem ze zeleného česneku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *