Kyselo

Rovnou prohlašuju, že jsem to v životě nejedla ani nevařila, ale protože jsem odvážná školačka, tak jsem se s pomocí Googlu a několika poradců na Facebooku na to směle vrhla. Kupodivu chutnalo i jinak mlsnýmu chlapovi, takže zařadím do repertoáru častěji.

  • chlebový kvásek
  • brambory
  • sušené houby
  • máslo
  • vajíčka
  • cibule
  • sůl, kmín, pepř, libeček

Do vody rozkvedlám chlebový kvásek, přidám sušené houby, osolím, okořením a dám vařit (dle receptu by polévka měla přestat být kalná a jakoby zesklovatět). Mezi tím si uvařím brambory ve slupce, na másle osmažím cibulku a usmažím na ní vejce do polotuha. Do polévky přidám na kostky nakrájené brambory a na závěr zamíchám vajíčka.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *