Kysané zelí ve sklenicích

  • zelí
  • sůl (na kilo zelí 20 g)
  • kmín

    Zelí nakrájím, promíchám se solí a kmínem a nechám několik hodin (klidně přes noc) odležet, ať pustí šťávu. Potom namačkám do zavařovacích sklenic 0,7 l (opravdu hodně upěchuju), zaliju šťávou, zavíčkuju (zacvaknu hlavou) a nechám cca 14 dní při pokojové teplotě kvasit. Víčka se vyboulí, utíká šťáva (sklenice postavit na tác či do lavoru). Jakmile se víčka zpátky vcucnou je hotovo a sklenice přemístím do chladu do sklepa.

 


p12202121b

 

2 thoughts on “Kysané zelí ve sklenicích

    1. Určitě zkus, je to výborná věc, když chceš naložit jenom pár kilo zelí a ne celý sud. Pak se určitě pochlub jak to dopadlo.

Napsat komentář: Lounová Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *