Houby ve vlastní šťávě

  • houby
  • sůl

    Houby pokrájím, mírně osolím a podusím až se odpaří tekutina. Naplním do skleniček a zavařuju na 100°C 1 hodinu.

 


p1220651b

p1220638b

 

1 thought on “Houby ve vlastní šťávě

  1. Taky je tak dělám, ale nedávám sůl. Když chci naložit houby, pokud zrovna rostou, na kyselo, tak do nich si napřed povařím cibuli nakrájenou na kroužky, ale jen tak trochu, aby byla taková v celku, ne blátovitá. To nechám vychladnout a druhý den nakládám povařené houby, ty si taky většinou povařím večer a smíchám s tou cibulí a lákem, já ho dělám normálně z deka a pak zavařuju a steriluju. Tyhle houby používám i na kyselo- polévku a je to bašta. Jestli tě vadí, že tě tady něco píšu, tak řekni, nebudu už psát. Už toho hodně pamatuju a tak se ráda podělím o zkušenosti, které mám zase já.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *