Těstoviny se zelím

Protože jsem dnes měla záchvat „vzorná hospodyňka“, udělala jsem domácí široké nudle. Ale jde to i s těstovinami kupovanými.

Těstoviny:

  • 700g polohrubé mouky (+- podle velikosti vajec)
  • 6 vajec
  • 6 lžic vody

Mouku postupně přidávám do robota a až to neutáhne, zbytek mouky zapracuju ručně na vále.  Nechám přikryté těsto chvíli odpočinout, vyválím placky, nakrájím na požadované tvary (dobře se to dělá rádýlkem) a hned hážu do hrnce s vařící osolenou vodou. Vařím cca 5 minut (podle velikosti nudlí).

Zelí:

  • hlávka zelí
  • sádlo
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • libeček
  • kmín
  • slanina.

Na sádle osmažím cibuli, přidám pokrájené zelí, posolím, okořením a za stálého míchání chvilku restuju, pak přikryju poklicí, nechám podusit do měkka a nakonec nechám všechnu tekutinu vyvařit. Když se zelí začne trochu přichytávat, je to přesně ono. Přimíchám uvařené nudle a na talíři poliju vyškvařenou slaninou.

 

p1220631b

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *