Domácí vepřovka – vepřové ve vlastní šťávě

Stýská se vám po dobré vepřovce? Ty z obchodu se fakt nedají jíst, spíš paštika než vepřové ve vlastní šťávě. 🙁

  • 1 kg prorostlého bůčku
  • 15 g soli
  • 200 ml vody
  • špetka mletého kmínu

    Maso nakrájím na malé kostky, dám do pekáče, posolím, pokmínuju, zaliju vodou, zaklopím a dám do trouby na 100°C na cca 8 hodin. Nepodlévá se to, nic se s tím dalšího nedělá. (Původní recept byl pro pomalý hrnec, ale dá se to i v troudě… nesmí se to péct ani vařit, jenom tak pomalu táhnout, nedá se to ošidit přidáním teploty, nebylo by to ono). Potom trochu rozmačkám vidličkou, naliju do misky nebo sklenice a nechám ztuhnout a pak už mažu na chleba.

    Dá se zavařit i zmrazit, ale pokud uděláte jenom z 1 kg masa, garantuju, že mrazit a zavařovat nebude co, jo a kupte dvojitou dávku chleba než obvykle, ať nemusíte do obchodu 2x. 🙂

Pokud seženete bůček jenom z nějakého hubeného vysportovaného prasete, dá se k tomu přikrájet kus syrového sádla a nebo pokud se to zdá po upečení málo mastné, lze to nastavit sádlem vyškvařeným.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *