Kvašená zelenina – pickles

Ke konci zimy se nějaké ty vitamíny hodí. Naložit se dá asi cokoliv, fantazii se meze nekladou. Já do sklenice nacpala:

  • zelí
  • cibule
  • mrkev
  • červená paprika (pro barvu)
  • křen
  • sůl, kmín, hořčičné semínko

    Na kilo zeleniny cca lžička soli a po půl lžičce kmínu a horčičného semínka.

    Vše nastrouhám nebo nakrájím na nudličky (křen jsem postrouhala najemno), smíchám v míse se solí a kořením, chvíli hňácám a pak nechám odstát, ať pustí zelenina šťávu. Napěchuju do sklenice, zatížím ať je zelenina ponořená ve šťávě (pokud je jí málo, dá se dolít převařenou vodou). Týden nechám stát v teple a pak přemístím do lednice a už můžu ujídat. Pokud se nesní, vydrží v chladnu cca měsíc.

   

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *