Superrychlá kompotová buchta

Pokud máte ve sklepě 100 let staré kompoty a už to nikdo nechce jíst, ideální způsob jejich likvidace.

0,7 l sklenice kompotu (já dala meruňkový)
300 g hladké mouky
100-150 g cukru (podle toho jak moc máte sladké kompoty)
100 ml oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
špetka skořice

Kompot přecedím, 250 ml šťávy použiju na těsto (pokud je jí míň doleju vodou a dám více cukru). Vše ostatní do šťávy přimíchám, naliju na plech s pečícím papírem, pokladu ovocem a peču cca 30 minut na 180°C (zkusím špejlí). Já jsem ještě do těsta vpašovala rozinky namočené v rumu, rum nikdy nic nepokazí. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *