Domácí šunka – medová

 Po úspěchu debrecínky jsem v šunkovaru nutně musela vyzkoušet i šunku.

  • 1 kg vepřové kýty
  • 20 g Pragandy
  • 2 lžičky medu
  • špetka pepře
  • špetka mletého kmínu
  • 100 ml vody

Maso nakrájím na kostky, přidám zbytek přísad a pořádně prohnětu (já to šupla chvíli do robota jako těsto). Potom dám do šunkovaru sáček, do něho pořádně upěchuju maso, šunkovar zavřu a nechám 2 dny v ledničce uležet. Pak vařím 2,5 hod na 80°C. Nechám vychládnout a ztuhnout v ledničce. Pak šunku vyklopím a už ochutnáváme…



4 thoughts on “Domácí šunka – medová

  1. Dobrý den,dřív jste tady měla i recept na debrecínku,byla výborná. 🙂 Teď ten recept nemůžu najít. děkuji.

  2. Stránky jsou v rekonstrukci, původní web poskytovalel bez náhrady zrušil. Takže recepty po chvilkách přepisuju znovu. Nezoufejte i debrecínka zase bude. 🙂

Napsat komentář: Edit Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *