Zapečený chřest

  Přiznám se, že jsem ho vařila i jedla prvně.. ale všude v rádiu a novinách je, že je teď chřestová sezóna, tak jsem to prubla…

  • chřest (já sehnala bílý)
  • šunka
  • máslo
  • hladká mouka
  • mléko
  • strouhaný sýr
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva

    Uvařím chřest v osolené vodě, naskládám do máslem vymazaného pekáčku, pohážu šunkou pokrájenou na nudličky. Z másla, mouky a mléka uvařím bešamel, ochutím pepřem a citronovou šťávou, posolím, naliju na chřest. Zapeču na 200°C asi 10 minut, pak posypu sýrem a nechám ještě zapéct. K tomu brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *