Perníčky

Těsto:
50 g medu
1 vejce
50 g másla
100 g cukru
300 g žitné mouky
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
žloutek s trochou mléka na potření
 
Poleva:
bílek
moučkový cukr
pár kapek citronové šťávy
 
    Vše zamíchat a těsto nechat pár dní v chladu uležet. Potom rozválím, vypíchám tvary, potřu rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a peču na 170°C cca 15 min. Zhruba po 10 minutách pečení znovu pomašluju, hezky se pak lesknou.
   Bílek ušlehám s prosátým cukrem, přidám citronovou šťávu. Zdobím mikrotenovým sáčkem s usřihlým růžkem.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *