Domácí buchtičky se žloutkovým krémem

Buchtičky s krémem už jednou byly, ale kupované s pudinkem. Tak tentokrát je udělám tak jak se dělat mají.

Buchtičky:

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g sádla
  • 50 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 kostky droždí
  • špetka soli
  • citronová kůra

Krém:

  • 1 l mléka (v originál receptu je smetana, ale 1. nekradu a za 2. jsme tlustí dost i bez ní)
  • 6 žloutků
  • 100 g cukru
  • lžička škrobové moučky
  • vanilkový cukr
  • panák rumu

    Vše na těsto nahážu do robota a nechám 10 minut míchat a pak 1,5 hod kynout. Z těsta vyválím válečky, dám na vymazaný plech, potřu rozpuštěným sádlem a rádýlkem překrájím na buchtičky. Nechám je nakynout ještě asi půl hodiny a pak peču 20 minut na 200°C.

    V trošce mléka rozšlehám žloutky a škrobovou moučku, zbytek mléka s cukrem dám vařit, přidám žloutky a vařím do zhoustnutí. Nakonec přidám rum.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *